divendres, 25 d’agost del 2017

Els inicis de l'Ajunt de la Bóta

És la foto més antiga que conservem de l’Ajunt de la Bóta. És de l’any 1969, en una casa del carrer La Barca de Tavernes on vivia D. Adolfo, aleshores rector del poble, el qual ens la deixava perquè hi poguérem assajar. De dreta a esquerra, Víctor Peris, Pep Montoya, Juanjo Muñoz (“el Mejicano”), Miguel Moscad i Vicent Grau.
No calien ni cadires ni altres comoditats. I com que el gintònic no estava de moda, un traguet de rom, conyac, aniset o vodka era suficient per a afinar la veu i com a estímul per a passar hores i hores cantant.



En aquella època interpretàvem cançons de Bob Dylan (“Escolta-ho en el vent”, “Els temps estan canviant”), Joan Baez (“Tots junts vencerem”), Peter Paul and Mary (“La cruel guerra”) o Pete Seegers (“Què se n’ha fet d’aquelles flors?”), cançons sempre traduïdes al català, reinvidicatives dels drets civils, antiracistes, contra la guerra del Vietnam o en favor de la integració d’immigrants.Temàtiques com veieu, pràcticament actuals hui en dia.
Malauradament, tres bon amics que apareixen en la foto, Miguel, Juanjo i Víctor, i altres que formaren part de l’Ajunt de la Bóta, com Miguel Ángel Talens i Vicent Fenollosa, hui no estan entre nosaltres, però sempre estaran en el nostre record.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada